Fly Drive Italië

Fly Drive Italië

Fly drive vakanties, tegenwoordig is het een van de meest populaire vakantievormen. Wanneer je een fly drive Italië boekt, betekent dit dat je een vakantie boekt waarbij de belangrijkste zaken voor je zijn geregeld.
Je vlucht om op bestemming aan te komen, de huurauto om Italië te ontdekken en de overnachtingen zodat je de volgende dag weer uitgerust je vakantie voort kan zetten. Ideaal voor diegene die niet over de tijd beschikken om dit zelf allemaal te regelen. Bijkomend voordeel is dat je bij een fly drive vakantie niet bent gebonden aan allerlei andere verplichtingen. Je kan dus ontzettend veel plaatsen bezoeken en het maximale uit je vakantie halen. Italië is een ideaal land voor een fly drive vakantie. Hieronder hebben zijn een aantal bestemmingen uitgelicht om te helpen bij de keuze voor jou ideale fly drive vakantie door Italië.

Regio(s)
Accommodatie
Prijs
01.449

Noord Italië

Wanneer je tijdens je fly drive vakantie door Italië in het Noorden van het land terecht komt mag een bezoek aan Venetië natuurlijk niet ontbreken. Venetië staat bekend om haar romantische karakter en bestaat voor een groot gedeelte uit water. Gondelvaarten zijn daarom ook erg populair onder de toeristen die de stad bezoeken. Venetië is gebouwd in de 5de eeuw en heeft een grote invloed gehad op de ontwikkeling van de architectuur en monumentale kunst. Ben je een echte cultuurliefhebber? Venetië is dan een prachtige stad, die al sinds 1987 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, en je dan echt een keer moet hebben gezien.

NoordItalië heeft echter nog meer te bieden. Je kan er ook voor kiezen tijdens je fly drive vakantie een bezoekje te brengen aan de regio Piemonte om Turijn te ontdekken. Breng een bezoekje aan de ‘Dom van Turijn’ of het Koninklijk PaleisMilaan, een plaats die niet mag ontbreken tijdens je vakantie is Milaan. Milaan is de hoofdstad van de regio Lombardije en heeft voor iedereen iets te bieden. Milaan staat natuurlijk bekend als een belangrijke modestad en biedt dus vele leuke winkelmogelijkheden. Echter heeft Milaan ook een cultureel karakter. La Scala is een van de beroemdste operagebouwen ter wereld en ook echt een bezoekje waard. 

Midden Italië

Rome, de hoofdstad van Italië die absoluut niet mag ontbreken mocht je tijdens je fly drive door Italië in het midden van het land zijn. Rome is nog steeds een authentieke en eeuwenoude stad. Ben je echt een fan van historie? Een bezoek aan Rome is dan een must, werkelijk alles aan de stad is een genot om naar te kijken. Bijvoorbeeld het Colosseum dat al duizenden jaren oud is, of een van de meest bekende pleinen in de stad ‘de Piazza Navona’. 

Denk je aan Italië, dan denk je natuurlijk ook aan Toscane. Toscane is een van de meest bekende regio’s van Italië. Toscane staat bekend om haar wereldberoemde wijnstreken en behoort samen met de regio Piëmonte tot de beste van Italië. Toscane heeft zoveel te bieden dat je eventueel een aparte fly drive door Toscane moet boeken, wil je alles kunnen ontdekken. Je kan hierbij denken aan Florence, het ‘agritoerisme’ ofwel de agriturismo waar veel toeristen gek op zijn, het prachtige Elba en tientallen musea. Toscane biedt de mogelijkheid tot een prachtige vakantie voor zowel cultuurliefhebbers, strand liefhebbers maar ook gezinnen.

Zuid Italië

‘De laars’ van Italië wordt het zuiden ook wel genoemd. Deze bijnaam heeft het zuiden van het land te danken aan de vorm die het gedeelte van het land heeft wanneer je het bekijkt op een kaart. Apulië, beter bekend als Puglia, is een van de meest bekende regio’s in Zuid-Italië. Puglia heeft ontzettend veel culturele schoonheden te bieden, een hiervan zijn de bekende huisjes in de regio ook wel de ‘Trulli’ genoemd en zijn te vinden in Alberobello in de buurt van de stad Bari. Verder beschikt de regio ook nog over het schiereiland Gargano, erg populair onder toeristen. Puglia heeft nog veel meer te bieden, waaronder prachtige natuur en mooie kusten. Een aanrader is dan ook om een aparte fly drive door Puglia te doen, zodat je niets mist van al het mooie dat de regio te bieden heeft.

Zuid Italië beschikt verder nog over prachtige regio’s als Campania, het minder bekende Basilicata en Calabrië. Calabrië staat ook bekend om haar stimulatie van ‘agritoerisme’ ofwel agriturismo, waarbij je overnacht in een authentieke Italiaanse boerderij en is de regio in Italië met het meeste ‘groen’. Calabrië is een prachtige regio wanneer je een echte natuurliefhebber bent.

Eilanden

Sardinië en Sicilië, beide prachtige bestemmingen voor een fly drive vakantie. Wanneer je op een fly drive Sicilië gaat is een van de bezienswaardigheden die je moet hebben gezien de prachtige stad Palermo.

Palermo beschikt over een prachtige catacomben, theaters en niet te vergeten de kathedraal ‘Palazzo dei Normanni’. Wanneer je net buiten de stad bent kun je ook de koninklijke berg ‘Monreale’ beklimmen. Sicilië heeft niet alleen Palermo als reden om het eiland te bezoeken. Sicilië beschikt ook nog over een prachtig dorp als Cefalu en beklim de berg ‘La Rocca’, maar ook de Taormina met een prachtig strand en een prachtig buiten theater.
Tot slot mag natuurlijk de Etna niet ontbreken, een van de meest beroemde bezienswaardigheden van Sicilië. De Etna is een vulkaan van 3000 meter hoog en is daarmee een van de hoogste actieve vulkanen in Europa.

Sardinië in de volksmond ook wel ‘Sardegna’ genoemd is de ideale bestemming voor een heerlijke vakantie onder de zon. Wanneer je op een fly drive vakantie door Sardinië gaat kun je kiezen uit de vele prachtige kusten en stranden die het eiland te bieden heeft. Echter heeft Sardinië ook wat te bieden voor mensen die graag een prachtige stad bezoeken wanneer ze op vakantie zijn. In de stad Cagliari kan je het oudste gedeelte van de stad bezoeken, ook wel de ‘Castello’ genoemd. De ‘Castello’ ligt bovenaan een heuvel en geeft een prachtig uitzicht op de ‘Golf van Cagliari’ en daarom zeker het bezoeken waard. Verder kan je in Cagliari ook nog de prachtige ‘Botanische tuinen’ bezichtigen, een Romeins theater bezoeken, niet te vergeten de ‘Basiliek San Saturino’ of de kathedraal ‘Santa Maria’.

Populaire fly drive bestemmingen