Fly Drive Puglia

Fly Drive Puglia

Italië behoort tot één van de populairste vakantielanden in Europa, waar elk jaar weer duizenden Nederlanders naar toe trekken. Terecht natuurlijk, want Italië vormt met het prachtige weer in de zomer een fantastisch vakantieland. Het land staat bekend om de cultuur, de natuur en uiteraard de Italiaanse keuken.

In het zuidoosten van Italië ligt de regio Apulië, die in het Italiaans Puglia wordt genoemd. De regio Puglia omvat een groot deel van het Zuidoosten van Italië en bevat een zestal provincies. Fly drive vakanties naar Puglia bieden dan ook legio mogelijkheden om jezelf te vermaken, ontspannen of amuseren. lees verder…

Accommodatie
Reisduur
Prijs
01.449

‘Hak van de Laars’: Over Puglia

De regio Puglia beslaat de hak van de Italiaanse laars en ligt aan de Adriatische- en Ionische zee. De kuststrook ligt bijna geheel aan de oostelijke kant van Italië, oftewel aan de Albanese kant. Puglia heeft ruim 4 miljoen inwoners en de hoofdstad is Bari met 330.000 inwoners. Bari is naast de hoofdstad ook nog één van de belangrijkste havensteden van de Adriatische Zee, met veel veerdiensten en cruiseschepen die er aanleggen. 

Puglia is bekend als dé olijvenstreek, waar veel olijven worden verbouwd en olijfolie wordt geproduceerd. Het zuidelijke gedeelte van Puglia staat dan weer bekend om de wijnbouw en geldt als één van de belangrijkste wijnstreken van Italië. Puglia kent een schiereiland in de Adriatische Zee met enkele befaamde badplaatsen als Vieste, Peschici en Mattinata. Het binnenland van Puglia is voorzien van veel dichte bossen een is ook verklaard tot Nationaal Park.

In het zuidwesten van Puglia ligt de plaats Alberobello. Deze plaats is wereldberoemd vanwege de zogenaamde trulli. Trulli zijn kleine witte ronde huisjes met een kegelvormig dak. De huisjes stammen uit de 16e eeuw en zijn gemaakt met kalk, zodat ze snel af te breken waren. Op deze manier kon men onder de belasting uit komen. In Alberobello zijn nog ruim 1000 van deze huisjes te vinden en ze staan op de werelderfgoedlijst van de UNESCO

Bezienswaardigheden bij een fly drive in Puglia

De enorme verscheidenheid van de regio Puglia, maakt het een ideaal gebied voor een fly drive vakantie. Omdat je per vliegtuig aankomt kan je uitgerust aan de vakantie beginnen. Je kan de huurauto op het vliegveld ophalen en de regio gaan ontdekken. Je kan er badplaatsen bezoeken, maar ook de natuur opzoeken om tot rust te komen. Hierbij enkele bezienswaardigheden die je in Puglia gezien moet hebben en waar je met de auto zo naartoe kunt rijden:

  • Locorotondo
    De stad Alberobello kan vanwege haar trulli soms best toeristisch zijn. Een heel goed en misschien zelfs leuker alternatief is Locorotondo. Als je aan komt rijden moet je even genieten van het uitzicht op dit schitterende stadje. Het ligt op een heuvel en is gebouwd in een cirkel. Het stadje wordt ook omgeven door trulli, alleen wordt het minder door toeristen bezocht. Je kan hier heerlijk rustig door de smalle straatjes lopen. 
  • Lecce
    Als je van gebouwen in barokstijl houdt, moet u naar het plaatsje Lecce gaan, dat bekend staat als het ‘Florence van de barok’. Je zal verstelt staan van de vele barokgebouwen en de maar liefst 40 barokkerken. 
  • Polignano A Mare
    Houd in Polignano A Mare, gebouwd op een steile rotswand, je camera in de aanslag. Dit stadje is namelijk erg mooi en fotogeniek. Naast het stadje ligt een prachtig kiezelstrand aan de blauwe zee. Er zijn daarnaast ook nog vele grotten die je kan ontdekken. Dit stadje is legendarisch vanwege de wereldkampioenschappen rotsduiken.

Populaire bestemmingen

Geloof het of niet, dit zijn maar enkele van de prachtige bezienswaardigheden die Puglia rijk is. Of het nu met de kinderen, met vrienden of met een groep. Puglia is met een fly drive vakantie altijd binnen handbereik.

Ben je een echte liefhebber van fly drive vakanties in Italië? Hou je meer van cultuur en historie? Fly drive Toscane is dan echt iets voor jou. Een echte eilandhopper? Bekijk dan meteen het aanbod voor een fly drive Sicilie of een fly drive Sardinië, de twee bekendste eilanden van het land. Tot slot raden we aan het aanbod voor een overnachting in een agriturismo te bekijken, om zo het echte authentieke Italiaanse platteland te ervaren.

Populaire Fly drive bestemmingen