Fly Drive Sicilië

Fly Drive Sicilië

De keuze voor een fly drive Sicilië, ligt voor de hand. Wanneer je met de auto gaat moet je ongeveer 1800 kilometer afleggen, waardoor het bijna niet loont om voor een week naar Sicilië op vakantie te gaan. Het gemak van een fly drive, waar bij aankomst een auto staat te wachten en, desgewenst, alle overnachtingen, eventueel in een authentieke agriturismo, geregeld zijn, is veel aantrekkijker.

Sicilië

Gelukkig is de voet van de Italiaanse laars meer dan een plek waar een gangsterfilm is opgenomen. Het is een eiland, waar veel te zien en te beleven is. Je kan tijdens je fly drive Sicilië genieten van cultuur of, vanuit Catania de nog werkende vulkaan Etna bezoeken. Catania en de omliggende dorpen zijn deel van het Unesco Werelderfgoed. Daarnaast vindt u hier heel veel overblijfselen vanuit de Romeinse tijd. Het is een paradijs voor mensen die van historie houden. 

Eilandhopping

Wat minder bekend is, is dat naast Sicilië de Eolische eilanden liggen. Eén eiland wordt gevormd door de vulkaan Stromboli. Dit is Overigens niet de enige, want wat te denken van het eiland Vulcano. Je kan hier tijdens je fly drive Sicilië heerlijk wandelen in een rond de vulkaan liggend natuurgebied. Mocht je van zoete wijn houden, dan ligt Salina voor de hand. Een fly drive Sardinië is ook erg populair onder toeristen. Wie na het bezoek aan een eiland niet genoeg heeft, kan beslissen om een eilandentocht te maken.

Palermo

Het zou zonde zijn om, tijdens je fly drive Sicilië, de hoofdstad Palermo alleen maar te bezoeken vanwege die trappen. Het loont om hier te overnachten, al is het alleen maar om de sfeer van deze mooie stad te genieten. Palermo is door de eeuwen heen steeds door andere volkeren bezet. Dat is aan de bouwstijlen te zien, maar komt zeker ook tot uiting in de keuken. Dankzij het veelal mooie weer kun je, van de kookkunsten van de Sicilianen genietend, vanaf een terras zien hoe de dagelijkse drukte zich ontwikkelt, ontknoopt en weer opnieuw begint. Je kunt het grootste theater van Italië, het Theater Massimo, bezoeken of de kathedraal van Palermo. Verder is het de moeite waard om de pleinen, en speciaal de Verdi Palermo en Castelnuovo, te beleven. Dat is Palermo op zijn best.

Gerechtshof van Palermo

Dankzij de filmtrilogie The Godfather zijn de trappen van het gerechtshof van Palermo wereldberoemd geworden. Alleen het spectaculaire aanzicht van dit gerechtshof is al reden genoeg om tijdens je fly drive Sicilië een bezoek te brengen aan de hoofdstad van dit prachtige eiland.

Rondreis door Sicilië

Tijdens een fly drive Sicilië kunt u er voor kiezen een rondreis te maken over het hele eiland. Startend bij het vliegveld gaat de reis naar de oudste stad van het eiland, Taormina, waarvan vertelt wordt dat ze al bestond voordat we met onze jaartelling begonnen. Op Sicilië vindt je niet veel snelwegen, maar wel veel wegen die je door de schitterende natuur, de prachtige wijnvelden en de kleine, vaak pittoreske dorpen voeren. Dit biedt je de kans om onderweg te picknicken, om een wijngoed te bezoeken of om ergens heerlijk echt Siciliaans te eten. Dat maakt een vakantie bijzonder. Overigens kan je, komend vanuit of rijdend naar Palermo, de kans benutten om de Conca d’Oro (de Gouden Vallei) te bezoeken. Iets wat reviews als absolute aanrader weergeven. Hoe de vakantie op Sicilië ook moge worden, feit is dat je door de keuze voor een fly drive vakantie de rust hebt om dat te doen en te zien wat je graag wilt.

Andere populaire fly drive bestemmingen